Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäkisa | Kyläkoulusuunnistus kutsuu kiertämään Joutsenoa ja tunnistamaan lakkautettuja kouluja

Moni entinen koulu on saanut uuden elämän kotina. Muista siis kunnioittaa asukkaiden yksityisyyttä. Reitin teiltä ei ole tarpeen poiketa pihoihin.

Paikallislehti Joutsenon tämänvuotisessa kesäkilpailussa kierretään Joutsenoa lakkautettujen koulujen perässä.

Kyläkoulusuunnistuksessa kisailijoiden tehtävänä on tunnistaa kuvien koulut ja nimetä ne oheiseen ristikkoon* kuvan numeroa vastaavalle riville.

Vastaukseksi riittää ristikon pystyriville muodostuva avainsana.

Ristikkoon tulevat koulujen nimet perusmuodossaan ilman koulu-sanaa. Useimmiten tämä tarkoittaa koulun sijainnin mukaista kylän tai kaupunginosan nimeä.

Moni lakkautettu koulu toimii nykyään yksityiskotina. Siksi koulut on kuvattu tien laidasta mahdollisten asukkaiden yksityisyyttä ja kotirauhaa kunnioittaen. Myöskään kisailijoiden ei ole syytä poiketa tieltä pihaan.

Pusikoitumisen takia paria koulua (kuvat 3 ja 4) on jo hieman haastavaa havaita tieltä. Lisävihjeenä kerrottakoon, että koulun 3 hirret palvelivat alkujaan kouluna koulun 5 paikalla. 1909 valmistuneen koulun 4 paikasta puolestaan kinattiin koulupiirin kyläläisten kesken.

Koko reitillä on mittaa noin 58 kilometriä. Kiertosuunnalla ei ole väliä, eivätkä reitin varrella sijaitsevat koulut ole ristikon mukaisessa järjestyksessä. Reitin voi kulkea myös sähköisesti Google Mapsin Street View -karttanäkymää hyödyntäen.

Ristikon avainsanan ratkaisseiden ja oikean vastauksen määräaikaan mennessä lähettäneiden kesken arvotaan puolen vuoden digilukuoikeus Joutseno-lehden sähköiseen näköislehteen ja verkkolehteen.

Kilpailuun voi osallistua pudottamalla täytetyn vastauskupongin Joutseno-lehden toimituksen (Keskuskatu 7, 54100 Joutseno) postiluukusta, postittamalla kupongin kuoressa em. osoitteeseen hyvissä ajoin ennen määräaikaa tai sähköpostitse osoitteella toimitus@joutsenolehti.fi. Kirjoita sähköpostiviestin aihekenttään ”Kesäkisa 2022” ja muista varustaa viesti avainsanan lisäksi yhteystiedoillasi.

Vastausaikaa on 31. heinäkuuta asti.

Voittajaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä, ja hänen nimensä julkaistaan myös lehdessä.

Arvontaan osallistumisen yhteydessä annettuja henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Tiedot tallennetaan Mediatalo Keskisuomalaisen ylläpitämään asiakasrekisteriin, jota käytetään Mediatalo Keskisuomalaisen markkinointiin.

Paikallislehti Joutsenoa kustantava Kaakon Viestintä on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

*) Ristikkoa ei pysty täyttämään sähköisesti.