Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junaliikenne oli poikki Imatran ja Lappeenrannan välillä – Katkoksen syynä imumuuntajan tulipalo, korjauksessa kestää

Korjuutöiden aika-arvio tarkentuu iltapäivän aikana, kun korjaajat ehtivät paikalle.

Junaliikenne Lappeenrannan ja Imatran välillä on palautumassa normaaliksi.

Junaliikenne oli vian vuoksi keskeytetty Lappeenrannan ja Imatran välisellä rataosalla. Nyt henkilöliikenne pyritään ajamaan alueelta läpi korjaustoimien lomassa. Henkilöliikenteelle on kuitenkin odotettavissa vielä myöhästymisiä, tiedottaa Rataliikennekeskus.

Lännestä tulevat junat jäivät Lappeenrantaan, idästä tulevat sitä vastoin Imatralle. Helsinkiin matkalla ollut Intercity 8 seisoi Joutsenon asemalla, josta sen aikataulun mukaan piti lähteä kello 14.21.

Juna pääsi Rataliikennekeskuksen mukaan jatkamaan matkaa Joutsenosta lähes kaksi tuntia myöhässä ja Intercity 5 Lappeenrannasta noin tunnin myöhässä

Imumuuntaja syttyi

Liikennepäällikkö Mari Helander Rataliikennekeskuksesta kertoo, että vika ilmeni Joutsenossa aivan rautatieaseman kohdalla.

– Siellä on sähköratarakenteisiin liiittyvä imumuuntaja ilmeisesti syttynyt tuleen. Sen vuoksi on jouduttu kytkemään jännitteet ajojohdosta pois, ja se aiheuttaa tämän junaliikenteen keskeytyksen, Helander selvittää.

Palo on syttynyt noin puoli kolmen aikaan. Vian korjautumisen aika-arvio laskettiin iltapäivällä tunneissa.

– Muutama tunti ainakin. Kun sinne pääsevät korjaajat paikalle, niin sitten tarkentuu, kuinka kauan hommassa menee. Voi olla, että se menee nopeastikin ohi, jos vauriot ovat pienet, toteaa Helander.

Vielä puoli viideltä iltapäivällä vika vaati korjaustoimenpiteitä ja katkoja liikenteeseen.

Valokaari ajolangasta

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai tapahtuma-aikaan hälytyksen pienestä tulipalosta Joutsenossa. Päivystävä palomestari Sami Backman kertoo, että hätäilmoituksen perusteena oli ohikulkijan havainto.

– Ohikulkija havainnoi vain valokaaren ajolangasta. Se on ehkä aiheuttanut vikaa, sanoo Backman.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle tulipaloa ei enää ollut. Yksiköt eivät havainneet radalla mitään normaalista poikkeavaa.

Päivitetty ensiuutista kauttaaltaan 12.6.2022 klo 15.52.

Päivitetty uutista kauttaaltaan kello 17.10 junaliikenteen palauduttua.