Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsiperheiden suosikkiranta Sappula kohentui, kun rannalta harvennettiin puita ja paikalle tuotiin uusi käymälä

Sappulan uimarantaa on kohennettu harventamalla havupuustoa sekä tuomalla paikalle uusi, puinen käymälä. Muita uudistuksia ei kaupungilla ole suunnitelmissa tässä kohtaa Sappulan varalle.

Puuston harvennus on osa uimarannan kehittämistä, jota Karsturannan kyläyhdistys ja kaupunki ovat yhdessä suunnitelleet.

Harvennus parantaa rannalle jäävien puiden elinvoimaisuutta ja lisää alueen turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

– Sappulan uimarannalle ei ole tehty vuosikymmeniin mitään, ja kuitenkin se on aika tärkeä lapsiperheiden kohde hiekkarantoineen, kertoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Kangaspunta.

– Kyläyhdistyksen tavoite on ollut, että saisimme sinne enemmän sellaista välineistöä, jossa lapset viihtyisivät.

Autojen pysäköintialue on ollut epämääräinen, ja kyläyhdistys toivoo sen selkeyttämistä, jotteivät ihmiset parkkeeraisi liian lähelle rantaa.

Kyläläiset ovat ehdottaneet, että voisivat osallistua rannan kunnossapitoon ja sen silmällä pitämiseen.

– Tämä on julkinen uimaranta, mutta myös meille kyläläisille tärkeä, Kari Kangaspunta lisää.

Lehtipuita rannalta ei ole poistettu. Alueella on myös täysin käsittelemättömiä kohtia, joiden avulla vaalitaan luonnon monimuotoisuutta ja jotka luovat varjoa ja suojaa tien ja rannan välille.

Puutavara ja risut on varastoitu tien varteen, ja ne korjataan pois. Varastojen päällä kiipeily on kielletty romahtamisvaaran vuoksi.