Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljänsiä koronarokotuksia aletaan jakaa entistä useammalle – heinäkuun ajan on avoinna vain Lappeenrannan Ison-Kristiinan rokotuspiste

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut neljänsien koronarokotusten laajentamista koskevan suosituksen, ja Eksote on sen pohjalta aloittanut laajemmat neljännet rokotukset.

Niiden ottajia suositellaan varaamaan aika joko sähköisen asioinnin kautta tai soittamalla puhelinnumeroon 05 352 2355.

Sähköinen ajanvarausoikeus laajentuu uusille ryhmille lähipäivinä. Heinäkuussa koronarokotuksia annetaan vain Lappeenrannan Isossa-Kristiinassa.

Imatran Torigalleriassa rokotukset jatkuvat 1. elokuuta.

Neljännen rokoteannoksen voivat ottaa 12 vuotta täyttäneet, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, jos kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3–4 kuukautta. Ajanvaraus toimii toistaiseksi vain puhelimitse tai walk-in-aikoina. Tälle ryhmälle suositellaan neljättä rokotusta, vaikka olisi sairastanut koronan.

Neljännen rokotteen saavat myös 60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta.

18–59-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat voivat ottaa neljännen rokoteannoksen, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Koronan sairastaneet eivät tarvitse neljättä rokoteannosta, jos sairastetun taudin ja rokotteen väli on kuusi viikkoa tai enemmän.