Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran rokotuspiste avautuu – Joutsenoon ei suunnitteilla koronarokotuksia

Joutsenolaiset voivat ensi maanantaista alkaen hakeutua rokotettaviksi vaihtoehtoisesti myös Imatralle, kun ToriGallerian koronarokotuspiste avautuu heinäkuun kestävän kesätauon jälkeen.

– Joutsenoon ei ole rokotuksia vielä suunniteltu, kertoo palvelupäällikkö Satu Simolin Eksotelta.

Koronarokotteita pistetään elokuussa myös Lappeenrannan Isossa-Kristiinassa.

ToriGallerian rokotuspisteessä annetaan kaikkia koronarokoteannoksia mutta vain ajanvarauksella. Rokotuspiste on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.30–16.30.

Isossa-Kristiinassa koronarokotteita pistetään myös aikaa varaamatta. Walk in -ajat ovat maanantaista perjantaihin kello 9–11 ja 11.30–14.30.

Neljänsiä rokoteannoksia annetaan kaikille yli 60-vuotiaille ja 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin yksi tai kaksi kuuluville, joiden kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta, jos rokotuksen ja sen jälkeisen sairastetun taudin väli on vähintään kuusi viikkoa.

12 vuotta täyttäneille, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, suositellaan neljättä rokotusta, jos kolmannesta on kulunut vähintään kolme kuukautta riippumatta mahdollisesti sairastetusta koronataudista.

Viidettä rokoteannosta suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, joiden saamasta neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta, mutta jotka eivät ole sairastaneet koronatautia.