Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menovinkit | Viikonloppuna Joutsenossa purjehditaan, nautitaan näytelmän ensi-illasta ja jännitetään Suomen suurimmassa shakkiturnauksessa

Saimaalla ja sen rannoilla liikkuva voi bongata erityisen paljon purjeveneitä viikonloppuna. Likosenlahden venesatamasta starttaa lauantaiaamuna Saimaa Geopark Regattaan kuuluva Joutsenpurjehdus.

Joutsenon Veneseuran järjestämän matkakilpailun ensimmäinen lähtö on lauantaina 6. elokuuta kello 10. Sunnuntaina vuorossa on Geopark Regattaan kuuluva Saimaa Regatta, joka on ratakilpailu. Sunnuntain ensimmäinen lähtö on kello 10.30.

Aholan kesäteatterikausi saa perjantaina jatkoa, kun Aatosta jaloa ja alhaista mieltä -näytelmä saa ensi-iltansa kello 19. Tragikomedia tuo yhteen kansaneläkelaitoksen, mediatalon sekä sosiaalitoimiston ja työvoimatoimiston. Näytökset myös sunnuntaina kello 17 ja tiistaina kello 19.

Suomen suurin shakkiturnaus järjestetään Holiday Club Saimaan areenalla 6.–7. elokuuta. Joukkuepikashakin 58. SM-kilpailuihin on ilmoittautunut 117 nelihenkistä joukkuetta kaikkialta Suomesta.

Kilpailun avajaisissa lauantaina kello 13.15 tervetulopuheen pitävät kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, Suomen Shakkiliiton puheenjohtaja Eetu Tiiva ja päätuomari Mika Hakala.

Joutsenon taidekesän harmonikan, pianon, viulun, alttoviulun ja sellon mestarikurssilaiset esiintyvät kurssikonsertissa Joutsenon opiston auditoriossa perjantaina 5. elokuuta kello 19 alkaen.

Samassa paikassa pääsee nauttimaan Taidekesän mestarikurssin päätöskonsertista lauantaina 6. elokuuta kello 11.

Stand up -koomikko Ismo Leikola hauskuuttaa Imatran kesäteatterissa lauantaina 6. elokuuta kello 17 alkaen.

Lappeenrannan kesäteatterin Krokotiilirockin viimeiset näytökset esitetään perjantaina ja lauantaina kello 14.

Taidemaalari Krista Kortelaisen näyttelyä ennättää vielä ihastelemaan Joutsenon Opiston ruokasalissa kurssipäivinä kello 13–17 lauantaihin 6. elokuuta saakka.

Kortelainen kutsuttiin pitämään opistolle näyttely Taidekesän 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Hän myös opetti tänä kesänä akvarellimaalausta Taidekesän kurssilla.

Lappeenrannassa Valtakadulla sijaitsevassa Galleria Pihatossa puolestaan on meneillään Miekin teen taidetta -erityistaidenäyttely, jossa esillä on muun muassa joutsenolaisen Miikka Raution akryylimaalaus.

Pihatto on avoinna keskiviikosta perjantaihin 11–17 ja lauantaina 11–14.