Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsenon hyvinvointiasemalla pistetään koronarokotteita torstaina 18. elokuuta ajan etukäteen varanneille

Eksote pistää koronarokotteita Joutsenon hyvinvointiasemalla torstaina 18. elokuuta kello 8.30–16.

Jaossa on kaikkia rokoteannoksia mutta vain ajanvarauksella.

Aika varataan Eksoten sähköisen asiointipalvelun kautta tai soittamalla numeroon 05 352 2355.

Neljänsiä koronarokoteannoksia annetaan tällä hetkellä 12 vuotta täyttäneille, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, jos kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljättä rokoteannosta suositellaan myös yli 60-vuotiaille, joiden saamasta kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljänteen rokoteannokseen ovat oikeutettuja myös 18–59-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta, jos rokotuksen ja sen jälkeisen sairastetun taudin väli on vähintään kuusi viikkoa. Sääntöön on poikkeus: voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan neljättä rokotusta, vaikka olisi sairastanut koronan.

Viidettä rokoteannosta suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, joiden saamasta neljännestä annoksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. Koronataudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut ei kuitenkaan tarvitse viidettä rokoteannosta.