Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menovinkit | Joutsenohalli täyttyy lauantaina peleistä, leikeistä ja juhlatunnelmasta – myös tragikomediaa ja suunnistusta mahtuu viikonvaihteeseen

Satavuotias Pelastakaa Lapset ry juhlii lapsiperheiden kanssa yli 50 paikkakunnalla ympäri Suomen lauantaina 20. elokuuta.

Joutsenossa lastenjärjestön juhlavuoden huipentavat juhlat pidetään Joutsenohallissa kello 14–18.

Suuret Lastensynttärit on suunniteltu lasten toiveita kuunnellen. ”Juhlissa tulee olla ystäviä, hyvää naposteltavaa ja iloa” on yksi Joutsenon PeLan järjestämissä juhlissa toteutuva toive.

Yhteistyökumppaneiden tuella ja kanssa toteutettavien satavuotissynttäreiden ohjelmassa on muun muassa kaverikoiria, valistuspaloauto, ongintaa, kasvomaalausta, pomppupatja, pelejä ja leikkejä sekä ilmapalloja. Herra Kivisen puutarhatonttujen musiikkishow nähdään kello 16.30.

Jos viikonloppuna on suuntaamassa pääkaupunkiin, voi samalla reissulla käydä ihastelemassa joutsenolaissyntyisen taidemaalarin Sinikka Kurkisen teoksia. Pilvi ja esikuva -näyttelyn avajaisia juhlittiin Galleria Kohtassa viime viikon keskiviikkona.

9. lokakuuta asti esillä oleva näyttely koostuu yli 50:stä maalauksesta, jotka kattavat yhtä monta vuotta 86-vuotiaan Kurkisen intensiivistä ja aktiivista taiteilijanuraa: vanhin näyttelyn teoksista on vuodelta 1971 ja tuorein tältä vuodelta. Galleria Kohta sijaitsee Helsingissä osoitteessa Työpajankatu 2B, rakennus 7, 3. kerros.

Aatosta jaloa ja alhaista mieltä -näytelmä esitetään perjantaina kello 19 alkaen. Tragikomedia tuo yhteen työvoimatoimiston, Kelan, sosiaalitoimiston ja mediatalon.

Aholan kesäteatterin löytää osoitteesta Aholantie 752.

Joutsenon kirjastossa on esillä Raija Tynkkysen Ovia ja ikkunoita -valokuvanäyttely. Teokset ovat näytteillä kirjaston aukioloaikoina 30. syyskuuta asti.

Kirjastossa pääsee myös tutustumaan Karsturannan kylän historiaan näyttelyssä, jossa esillä on metallinpaljastimella Karturannasta löytynyttä esineistöä. Näyttely on esillä lehtilukusalissa toistaiseksi.

Kullervon omatoimirasteille voi osallistua sunnuntaihin kello 18 asti.

Omaotoimirastit ovat tällä viikolla Ukonhaudoilla.

Elävää musiikkia viikonvaihteeseen tarjoilee Laulava sydän -yhtye, joka nousee estradille Konnunsuon baarissa. Monipuolista tanssimusiikkia ja rockia soittava bändi esiintyy lauantaina 20. elokuuta kello 20 alkaen.