Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan varianttirokotteita tulee Etelä-Karjalaan ensi viikolla – Tehosteen voi ottaa kolme kuukautta edellisen rokotuksen tai taudin jälkeen

Perusterveille 18–59-vuotiaille tarjottava rokotussarja on edelleen kolme annosta. Neljättä ei vielä saa.

Syksyn koronarokotteita tulee Etelä-Karjalaan ensi viikolla. Ne ovat uusiin variantteihin tehoavia.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kertoo tiedotteessa, että tehosteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut kolme kuukautta.

Eksoten tiedotteen mukaan rokotuksella ei ole kiirettä. Sen voi ottaa esimerkiksi influenssarokotteen yhteydessä, mitä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee.

Lappeenrannassa Iso-Kristiinan rokotuspisteellä rokotetaan sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Imatran Torigalleriassa rokotukset ovat vain ajanvarauksella.

Tehosteannoksen saajan rokotteita tai koronoita ei lasketa

THL suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Tehosteannos voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä, joita ovat esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimukset.

Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on sairastanut koronan.

Neljättä ei perusterveille alle 60-vuotiaille

THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa. Perusterveille 18–59-vuotiaille tarjottava rokotussarja on kolme annosta eli perusterveiden alle 60-vuotiaiden neljänsiin rokotuksiin ei ole lupaa tällä hetkellä.

Tiedotteen mukaan suositus voi muuttua jossain vaiheessa.

60–64-vuotiaille suositus on neljä annosta. Jos 60–64-vuotias on sairastanut koronan ja saanut kolme rokotetta, ei ole tarvetta neljännelle rokotteelle.