Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki kerää ideoita ja toiveita Joutsenon Keskuspuiston uudistamisen tueksi – alppiruusut kukkivat metsäisessä puistossa vastakin

Kaupunki aloittaa Keskuspuiston perusparannussuunnittelun.

Talven aikana tehtävän suunnittelun tueksi kaupunki kerää asukkailta puistoa koskevia toiveita ja kehittämisehdotuksia verkkokyselyllä. Siihen voi vastata 10. marraskuuta asti.

Tällaista palautetta asukkaat ovat jättäneet

Keskuskadun pohjoispuolella, Joutsenon keskustan ja leipomon välillä sijaitseva Keskuspuisto on osa Leijonapuistoa.

Nyt aloitettava perusparannussuunnittelu koskee rakennettua puistoaluetta, jossa on kivituhkapintaiset puistoraitit, pergolarakenteita, hortensioita ja alppiruusuja sekä mäntyvaltaisia metsäsaarekkeita.

Perusparannussuunnittelu ei ulotu puiston muihin osiin kuten taajamametsään.

Keskuspuiston on suunnitellut Maisemasuunnittelu Leena Iisakkila Ky 1987.

Alue rakennettiin korkeatasoiseksi puistoksi 80- ja 90-lukujen taitteessa. Se sai 1992 kunniamaininnan Valtakunnallisen viherrakentamisen erikoisliiton ja betoniteollisuuden järjestämässä ympäristörakennekilpailussa.

Vuosikymmenten jälkeen puisto kaipaa jo kunnostusta.

Puiston yleisilmettä, kasvillisuutta, kalusteita ja toimintoja päivitetään kaupunginpuutarhuri Laura Ratilaisen mukaan puiston ominaispiirteet huomioiden: Keskuspuisto säilytetään puustoisena alueena, ja sen koristeena on jatkossakin alppiruusuja ja muita metsäiseen ympäristöön sopivia koristekasveja.

Puiston nykyisen kasvillisuuden ja puuston hoitotoimenpiteet aloitetaan jo tänä syksynä.

Toimenpiteisiin kuluu muun muassa vanhojen pensaiden ja huonokuntoisten puiden poistoa. Lisäksi puistoon tehdään jo tänä syksynä uusia alppiruusu- ja atsaleapensasistutuksia.

Puiston varsinainen rakentaminen aloitetaan perusparannussuunnitelman valmistuttua ensi vuonna.

Asukaskysely löytyy verkko-osoitteesta https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/798/.