Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijan kynä | Pulpin koulu on sopivan kokoinen ja toimiva lähikoulu, ja vielä on mahdollisuus estää sen alasajo

Joitakin vuosia sitten olin huolissani siitä, että Pulpin koulu lakkautetaan kaikessa hiljaisuudessa. Odotettua peruskorjausta siirretään aina uudelleen, kunnes se lopulta katsotaan tarpeettomaksi.

Nyt tilanne on edennyt. Kaupunki hakee säästöjä, ja Pulpin koulu aiotaan tiputtaa investointilistalta. Mikä tarkoittaa, että koulu tullaan lähitulevaisuudessa lakkauttamaan.

Ollaan jatkamassa Joutsenon alueen koulujen alasajoa. Joutseno on maantieteellisesti laaja alue, välimatkat ovat pitkiä. Lähellä perheitä olevat koulut ovat tärkeitä.

Mielestäni Pulpin koulu on sopivan kokoinen, se luo turvallisen oppimisympäristön lapsille. Koulumatkat ovat kohtuullisia, ne voidaan kulkea jalan tai pyörällä. Opettajat ja oppilaat tuntevat toisensa. Yhteishenki on hyvä.

Tällä hetkellä Pulpin ympäristössä toimivat rinnan koulu, esikoulu ja päiväkoti. Se on järkevä ja hyvin toimiva kokonaisuus, koulu ja päiväkoti tekevät yhteistyötä.

Lisäksi koulu on rakennuksena paljon muutakin. Se on alueen sydän. Se tarjoaa tilat erilaisille harrastuksille, niin lapsille kuin aikuisillekin. Lakkauttamalla pienet koulut luodaan kuihtuvia asuinalueita. Kuka lapsiperhe haluaa muuttaa alueelle, jonka palvelut on viety?

Lappeenranta on lapsiystävällinen kunta. Näin ainakin sanotaan, vaikka nyt aiotaan ensisijaisesti säästää lapsista. Toivoisin, että lapsiystävällisyys toteutuisi tasa-arvoisena koko Lappeenrannan alueella, myös Joutsenon perukoilla.

Vielä on mahdollisuus muuttaa aiottua suuntaa ja nähdä lapset ja koulut muunakin kuin pelkkänä menoeränä. On mietittävä, miten asioita arvotetaan ja mikä on tärkeää. Elämää pitää olla muuallakin kuin Lappeenrannan keskustassa.

Joutseno