Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

1980-luvulla vanhojen päivän ja penkkareiden asut löytyivät vintiltä – Auni Kosunen pukeutui vanhaksi rouvaksi ja vauvaksi niin kuin ajan tapa oli

Tänään torstaina 9. helmikuuta vietetään sekä Lappeenrannan lukioissa että Imatran yhteislukiossa penkkareita ja perjantaina 10. helmikuuta vanhojen päivää.

Joutseno-lehti kyseli Joutsenon lukiota käyneiden penkkari- ja vanhojenpäivämuistoja. Joutsenolainen Auni Kosunen lähetti kuvat kummastakin päivästään 1980-luvulta.

– Vanhojenpäivän asu löytyi kodin vintiltä. Isän äidin mekko oli luultavasti villaa, se oli musta ja kutitti. Löytyi myös äidin vanha turkki ja hattu, Kosunen muistelee.

– Siihen aikaan oltiin vanhoja, ei mitään nykyajan ihmetyksiä. Kengiksi kelpasivat mustat nauhanilkkurit vanhan ajan malliin. Tanssiparini oli Lissu, kun pojat loppuivat kesken.

Penkkaripäivänä Auni Kosunen oli pukeutunut vauvaksi, niin kuin ajan tapa oli.

– Vintiltä löytyi noin 1960-luvulta peräisin oleva Joutsenon Kullervon verryttelytakki, jonka puin penkkareihin ylleni. Jalassa oli töppöset ja kainalossa nalle.