Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätteenkuljetukset viivästyvät maaseudulla ehkä jopa usealla viikolla

Jätehuollon poikkeustilanne johtuu siitä, ettei urakoitsija tällä hetkellä täysin selviydy sopimuksen mukaisista velvoitteistaan ja on jättänyt konkurssihakemuksen.

Lähipäivien ja -viikkojen aikana asuinkiinteistöjen jätteenkuljetuksissa voi olla katkoksia koko maakunnassa. Jätteenkuljetuksia joudutaan priorisoimaan, ja ensisijaisesti hoidetaan taajama-alueiden kuiva- ja biojätteiden kuljetukset.

Haja-asutusalueilla jäteastioiden tyhjennykset voivat viivästyä pahimmillaan usealla viikolla. Myös taloyhtiöiden pakkausjätteiden, eli kartonki-, muovi-, ja lasipakkausten keräysastioiden tyhjennyksissä on viivästyksiä.

Poikkeustilanne johtuu siitä, että alueen urakoitsijana toimineen Jätehuolto Laine Oy:n valmius selviytyä urakkasopimusten mukaisista velvoitteista on heikentynyt. Yritys on jättänyt konkurssihakemuksen maksukyvyttömyyden vuoksi.

Maaseudulla tyhjennyksiä tehdään heti kuin mahdollista. Asukkaan ei tarvitse ottaa yhteyttä Etelä-Karjalan Jätehuoltoon.

Etelä-Karjalan Jätehuolto pyrkii järjestämään asukkaiden jätteenkuljetuspalvelut muiden kuljetusliikkeiden kanssa, mutta valtakunnallisena ongelmana on jäteautojen puute.

Häiriöstä kärsivät asukkaat voivat viedä tavanomaista kotitalouksien kuivajätettä muovipusseihin tai jätesäkkeihin pakattuna aluekeräyspisteisiin ja miehitetyille Hyödyksi-asemille niiden ollessa auki. Tavanomaista pussiin tai säkkiin pakattua kuivajätettä otetaan vastaan maksutta. Yksi kotitalous voi viedä kerralla 1–2 säkkiä.

Erittäin poikkeuksellisen tilanteen vuoksi emme pysty kertomaan asiakaskohtaisesti seuraavan tyhjennyksen ajankohtaa, mutta tyhjennyksiä tehdään niin pian kuin tilanne sen mahdollistaa.

Asiaan toivotaan nopeaa ratkaisua, mutta toivomme asukkailta kärsivällisyyttä.

Taloyhtiöissä viivästykset koskevat ensisijaisesti pakkausjätteitä, joista kartonki- ja muovipakkausten keräysastiat kuormittuvat eniten.

Jos havaitset oman taloyhtiön kartonki-, muovi- tai lasipakkausten tai pienmetallin keräysastian olevan täynnä, vie ne mahdollisuuksien mukaan ekopisteelle.

Esimerkiksi lasi-, metalli- ja kartonkijätettä voi myös varastoida kotona tavallista pitempään ilman että niistä aiheutuu esimerkiksi terveyshaittoja.

Ekopisteet pystytään tyhjentämään lähes normaalisti, joten pakkausjätteet (kartonki-, muovi- ja lasipakkaukset sekä pienmetalli) kannattaa lajitella huolellisesti ja viedä ekopisteisiin.

Juttua päivitetty 13.2. klo 9.10 tiedolla yrityksen konkurssihakemuksesta.