Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junaliikenne pysähtyy maanantaina, jos RAU ja Palta eivät pääse työehdoista sopuun ja veturinkuljettajien lakko alkaa – lippurahat saa takaisin, ostotavasta riippuen jopa automaattisesti

Rautatiealan Unionin (RAU) mahdollinen lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaista 20. maaliskuuta alkaen, tiedottaa VR.

Lakon toteutuessa VR peruu kaikki kauko- ja lähijunat lakon ajalta. Lakon ajalle ostetuista junalipuista VR palauttaa asiakkailleen rahat takaisin.

Myös tavarajunat perutaan yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Veturinkuljettajien lakonuhka liittyy Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja RAU:n välillä käynnissä oleviin työehtosopimusneuvotteluihin.

Lakko alkaisi maanantaina 20.3. kello 00.01 ja jatkuisi RAU:n lakkovaroituksen mukaan toistaiseksi. Lakon alkaessa sunnuntai-illan aikana lähteneet matkustaja- ja tavarajunat ajetaan määräasemilleen saakka yöjunat mukaan lukien.

Jo tällä hetkellä käynnissä oleva veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia kauko-, lähi- ja tavarajunaliikenteessä jo ennen lakon alkamista.

VR palauttaa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa.

Jos junaliput on ostettu ilman kirjautumista paperisena esimerkiksi lippuautomaatista tai R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Silloin lipuista voi hakea korvausta osoitteessa www.vr.fi/hae-korvausta.

Jos liput haluaa itse muuttaa toiseen ajankohtaan, se onnistuu maksutta perjantaista 17.3. alkaen VR Matkalla -sovelluksessa, vr.fi:ssä tai soittamalla asiakaspalveluun.

VR suosittelee itsepalvelukanavia, sillä asiakaspalvelu voi olla ruuhkautunut.

VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa lakkopäivien verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.