Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutseno–Imatra-vetyputken linjaus tarkentuu tänä vuonna, keskustelut maanomistajien kanssa aloitetaan kesällä

Suomen ensimmäinen vedyn siirtoverkkohanke etenee perussuunnitteluvaiheeseen, tiedottaa Gasgrid Finland Oy.

Gasgridin tarkoituksena on rakentaa vedyn siirtoputki, jossa Kemira Oyj:n Joutsenon tehtaalla syntyvää vetyä siirretään Ovako Imatra Oy Ab:n Imatran terästehtaalle.

Hanke on tänä vuonna etenemässä perussuunnitteluvaiheeseen, jossa tarkentuu muun muassa putkilinjaus. Putken pituus on arviolta 23 kilometriä, josta suurin osa mukailee Gasgridin mukaan nykyistä maakaasuputken linjausta.

Yhtiö kertoo lehdistötiedotteessa huomioivansa luontoarvot ja virkistystoiminnan, siltä osin kuin vetyputki kulkisi maastossa uudella alueella. Ympäristön lisäksi perussuunnittelussa keskitytään Gasgridin mukaan myös turvallisuuteen esimerkiksi kattavilla riskikartoituksilla.

– Hankkeesta tullaan keskustelemaan maanomistajien ja muiden tulevan putken lähialueiden toimijoiden kanssa infotilaisuuksissa kesän ja syksyn aikana, kertoo vetykehityksestä vastaava johtaja Sara Kärki Gasgrid Finland Oy:stä.

Imatralla ja Lappeenrannassa järjestettävien tilaisuuksien ajoista ja paikoista yhtiö kertoo tiedottavansa myöhemmin tarkemmin.