Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veneilyrajoitukset poistuvat Joutsenosta perjantai-iltana – lauantaina päivällä rajoitukset ovat vielä voimassa, sen jälkeen voi veneillä vapaasti

Pelastuslaitos hinaa pois öljyntorjuntapuomeja, mikä saattaa estää veneluiskan käyttöä lauantaina.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen perjantaina laatimien suunnitelmien mukaan veneväylä Joutsenon Likosenlahden venesatamasta Saimaalle on auki tietyin rajoituksin. Virallista veneväylää pitkin saa kulkea perjantaista 19. toukokuuta kello 18 alkaen.

Lauantaina 20. toukokuuta kello 9–18 vesiväylän käyttö on jälleen kielletty, koska Etelä-Karjalan pelastuslaitos hinaa öljyntorjuntapuomeja satamaan. Lauantaina myös veneluiskan käyttö voi olla ajoittain estynyt, koska öljyntorjuntapuomeja saatetaan nostaa sitä kautta vedestä.

Lauantain kello 18 jälkeen öljyntorjunnasta johtuvia rajoituksia veneilylle ei pitäisi enää olla. Muukonsalmen kautta veneily on sallittua aluksen päällikön vastuulla.

Öljyntorjuntapuomien läheisyydessä aallon tekeminen on kiellettyä. Jos sattuu samalle väylälle öljyntorjuntapuomeja hinaavien pelastuslaitosten alusten kanssa, veneilijät väistävät hinaavia aluksia.

Pelastuslaitoksen suunnitelmiin voi tulla muutoksia, ja mahdollisesti myös öljyntorjuntapuomien poistaminen voi olla suunniteltua nopeampaa.