Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvanveistäjä Essi Pitkänen sai kokovuotisen työskentelyapurahan Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahastolta

Joutsenolaislähtöisistä taiteilijoista apurahaa liikeni myös Leena Katriina Ehrlingille.

Joutsenolaislähtöinen kuvataiteilija, kuvanveistäjä Essi Pitkänen on saanut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahastolta kokovuotisen työskentelyapurahan. Aune ja Urho Uimosen rahastosta myönnetyn apurahan suuruus on 28 000 euroa.

Etelä-Karjalan rahasto jakoi tämän vuoden apurahat ja palkinnon tänään keskiviikkona 24.5. Imatran Valtionhotellissa pidetyssä vuosijuhlassaan.

Tammikuun haussa Etelä-Karjalan rahasto sai 238 hakemusta, joista 42 johti myönteiseen päätökseen. Apurahoja jaettiin yhteensä 580 000 euroa.

Kokovuotisia apurahoja jaettiin yhdeksän: tieteeseen viisi ja taiteeseen neljä.

Puolivuotiseen kokoaikaiseen työskentelyyn myönnettiin kahdeksan apurahaa: kolme tieteen ja viisi taiteen aloille. Joutsenon Taidekesän pitkäaikainen opettaja, harmonikkataiteilija, musiikin maisteri Janne Valkeajoki sai taiteelliseen työskentelyyn 14 000 euroa Artturi ja Aina Heleniuksen apurahana.

Lisäksi apurahoja myönnettiin osa-aikaiseen tai lyhytkestoiseen työskentelyyn. Kuluapurahaa myönnettiin kymmenelle yhteisölle erilaisten kulttuurihankkeiden toteuttamiseen.

Joutsenolaislähtöinen kuvataiteilija AMK Leena Katriina Ehrling sai taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyn järjestämiseen 7 000 euroa Artturi ja Aina Heleniuksen apurahana.

Etelä-Karjalan rahaston vuoden 2023 palkinto luovutettiin Taidekeskus Idälle, "taiteen ylpeälle tukijalle, kokemusten kartuttajalle". Palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Joulukuussa 2018 avautunut Taidekeskus Itä on Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran ja Korutaideyhdistyksen yhdessä perustama ja ylläpitämä galleria- ja taidelainaamotila Lappeenrannan keskustassa.

Maakunnallinen Kärkihankeapuraha jaettiin lappeenrantalaiselle nukketeatteritaiteilija Emma Jussila-Schermanille ja luumäkeläiselle filosofian maisteri Sirpa Jegorowille. Toinen Jussila-Schermanin nukketeatterinäytelmistä käsittelee Etelä-Karjalan historiaan ja kansallispukujen syntyhetkeen liittyvää tositapahtumaa ja toinen eteläkarjalaista leipäkulttuuria. Jegorow puolestaan käsittelee tutkimushankkeessaan sukupuolen ja pakolaisuuden tematiikkaa kirjailija Eeva Kilven tuotannossa.

Taidetta kaikille -apurahaa myönnettiin kahteen hankkeeseen. Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Heidi Haiko ja työryhmä saivat 15 000 euroa draamapajojen ja esityksen valmistamiseen Etelä-Karjalan kahdeksalle palvelutalolle. Hyppy! ry sai 10 000 euroa kehitysvammaisten Hyppy!-näyttämötaidetapahtuman toteuttamiseen Lappeenrannassa 2024.