Korona-altistus lasten liikuntamaassa ja kuntosalilla

Koronavirusta kantava henkilö on ollut Kourulan palloiluhallin lasten liikuntamaa -tapahtumassa sunnuntaina 18.10. kello 10–13 ja kauppakeskus Isossa-Kristiinassa sijaitsevalla Fitness24Seven-salilla maanantaina

Aihekuva Taimi Haimila

Tiina Mansikka

Koronavirusta kantava henkilö on ollut Kourulan palloiluhallin lasten liikuntamaa -tapahtumassa sunnuntaina 18.10. kello 10–13 ja kauppakeskus Isossa-Kristiinassa sijaitsevalla Fitness24Seven-salilla maanantaina 19.10. kello 19–20, tiedottaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote).

Sekä liikuntamaassa että kuntosalilla olleiden on seurattava tavallistakin tarkemmin mahdollisia infektio-oireita ja niiden ilmaantuessa mennä koronatestiin, Eksote evästää.

Eksote testaa kaikki, joilla on koronavirukselle tyypillisiä, lieviäkin ja yksittäisiäkin oireita kuten päänsärkyä, nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, maku- tai hajuaistin menetystä tai vatsaoireita.

Testiin ja hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle hyvinvointiasemalle tai päivystysapunumeroon 116 117.

Infektio-oireisena ei saa mennä varhaiskasvatukseen, kouluun tai työpaikalle, liikkua julkisissa paikoissa eikä osallistua tapahtumiin.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa, jos 1,5 metrin turvaväliä ei voi noudattaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka