Anna-Kaisa Martikka ehdolla vuoden vapaaehtoiseksi

Joutsenolainen Anna-Kaisa Martikka on ehdolla Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi. Yleisöäänestyksen järjestävälle Kansalaisareena ry:lle ehdotettiin tänä vuonna 61:tä palkinnon saajaa ympäri

Arkistokuvassa Saipaa vastaan pelaava jääkiekkoseura Ketterä on Anna-Kaisa Martikan sydäntä lähellä. Kuva Mika Strandén

Tiina Mansikka

Joutsenolainen Anna-Kaisa Martikka on ehdolla Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi.

Yleisöäänestyksen järjestävälle Kansalaisareena ry:lle ehdotettiin tänä vuonna 61:tä palkinnon saajaa ympäri Suomea.

Järjestyksessään seitsemännessä Vuoden vapaaehtoinen -kampanjassa haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, erilaisten kohtaamisten synnyttäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen.

Martikkaa kuvaillaan ehdokasesittelyssä iloiseksi ja positiiviseksi ”martikkalaiseksi”, joka on tehnyt kaikenlaista vapaaehtoistyötä yli vuosikymmenen ajan jääkiekon, rullakiekon, koripallon ja monien muiden urheilulajien parissa. Hänen kerrotaan matkustavan julkisilla Joutsenosta Helsinkiin ja Tampereelle tekemään vapaaehtoistyötä, josta nauttii. Martikasta sanotaan, ettei hän ole nirso minkään vapaaehtoishomman suhteen.

Tänään käynnistynyt yleisöäänestys päättyy lokakuun lopussa, ja raati valitsee palkittavan kymmenen eniten yleisöääniä saaneen ehdokkaan joukosta. Voittaja palkitaan 4. joulukuuta. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Kansalaisareena on vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kaikkien vapaaehtoistoimijoiden edunvalvoja Suomessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka