Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kultsu FC ja jalkapallojunioreiden kasvattajaseura LAUTP yhteistyöhön: "Vanhimmatkin Kultsujuniorit ovat niin nuoria, ettei edustusjoukkueessa pelaaminen ole lähivuosien juttu"

Kultsu FC:n miesten edustusjoukkue on aloittanut yhteistyön LAUTP:n kanssa. Se mahdollistaa LAUTP:n B-juniori-ikäisille pelaajille polun edustusjoukkuetasolle saakka. Myös Kultsun B-juniori-ikäiset pelaajat voivat pelata LAUTP:ssa.

Kultsun vastuuvalmentajan Saku Pesosen mukaan kyse on kokeilun sijaan pidemmän aikavälin yhteistyösuunnitelmasta.

– Kultsun edustusjoukkuetoimintaa on tarkoitus rakentaa pitkälti tämän alueen pelaajien kautta, ja yhteistyö LAUTP:n kanssa palvelee sitä oikein hyvin, Pesonen sanoo Kultsun verkkosivuilla.

LAUTP-yhteistyö ei hänen mukaansa sulje pois sitä, etteikö Kultsujunioreista olisi mahdollista ponnistaa edustusjoukkueeseen myöhemmin, kun ikäero kaventuu.

– Vanhimmatkin Kultsujuniorit ovat niin nuoria, ettei se (edustusjoukkueessa pelaaminen) ole lähivuosien juttu.

LAUTP on lappeenrantalainen junioreiden kasvattajaseura. Sillä ei ole aikuisten edustusjoukkuetta mutta ei myöskään A-juniorijoukkuetta.

LAUTP:n valmennuspäällikön Jyri Puhakaisen mukaan maakunnan jalkapalloseurojen olisi syytä pohtia, onko yhteiselle A-juniorijoukkueelle edellytyksiä vai onko järkevin toimintatapa se, että A-nuoret menevät paikallisiin edustusjoukkueisiin.