Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsenohallin ja koulujen salien vapaa-ajan käyttöä rajoitetaan, Joutsenon tekojääradalla ja muilla ulkokentillä voi liikkua vapaasti: "Nykyhetken ohjeistuksen mukaan puulaaki voidaan järjestää"

Valtioneuvoston asetus koronapassin käytön määräaikaisesta rajoittamisesta tuo uusia koronarajoituksia kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin tästä päivästä alkaen.

Kaikki yli 50 henkilön yleisötapahtumat on kielletty sisä- ja ulkotiloissa Joutsenossa ja muualla kaupungissa ja maakunnassa 20. tammikuuta asti.

Joutsenossa liikuntatoimeen kohdistuvat rajoitukset koskevat Joutsenohallia ja koulujen liikuntasaleja.

Joutsenohallin palloiluhallissa saa olla korkeintaan kymmenen henkilöä per lohko tai koko salissa maksimissaan 30 henkilöä. Joutsenohallin yleisurheilutilan henkilömäärä on rajattu kymmeneen,

Joutsenon koulujen liikuntasaleissa saa olla kerrallaan maksimissaan 20 henkilöä. Rajoitus koskee salien vapaa-ajan käyttöä, ei koululaisten liikuntatunteja.

Ulkokentillä kuten Joutsenon tekojääradalla ja muilla luistelualueilla henkilömäärärajoituksia ei ole. Esimerkiksi Joutsenon kaukalopallopuulaakin käynnistymistä koronarajoitukset eivät estä.

– Nykyhetken ohjeistuksen mukaan puulaaki voidaan järjestää. Kun joukkueet ovat yhtä aikaa jäällä, henkilömäärä ei kuitenkaan ylitä 25:ttä henkilöä, joka meillä on ohjeena (Kisapuiston tekojääradan ja jäähallien) kaukaloissa, sanoo vs. liikuntajohtaja Petri Ruotsalainen.

– Pukuhuonetiloissa tietenkin pitää huomioida turvavälit, etteivät porukat sekoitu toisiinsa. Turhaa ruuhkaa on vältettävä, hän evästää.

Kaupungin kulttuuripalveluissa koronatodistus on ollut käytössä kaupunginteatterissa, museoissa ja kaupunginorkesterin konserteissa. Valtioneuvoston asetuksen vuoksi kyseisiä palveluja joudutaan mukauttamaan uuteen tilanteeseen.

Kaupunginteatterista perutaan 9 hyvää syytä elää -näytös, joka oli määrä esittää pienellä näyttämöllä tänään. Suuren näyttämön uudenvuodenaaton näytökset toteutetaan rajatulla yleisömäärällä: Robin Hood - ja "TOSIssaan – LIVEä!"-esityksissä katsomoon otetaan korkeintaan 50 katsojaa.

Tammikuun alun näytöksistä tiedotetaan tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Kaikki kirjastojen tapahtumat ovat joko etämuotoisia tai peruttu. Lapsille suunnatuista tapahtumista järjestetään ainoastaan Pelikellari 11.1. ja lukukoirailta 18.1., ja ne toteutetaan maksimissaan kymmenelle hengelle.

Museoissa ei järjestetä ainakaan vielä tammikuussa ilmaisia Museoperjantai-päiviä.

Kaupunginorkesterin kevätkauden käynnistymisestä tiedotetaan tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.