Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki keskeyttää aikuisten ryhmäliikunnan ja suosittelee samaa myös seuroille

Koronatilanteen nopean huononemisen takia tilannekuvaryhmä suosittelee aikuisten merkittävän ja kohtalaisen riskin joukkueurheilun ja ryhmäharrastusten keskeytystä Etelä-Karjalassa sunnuntaihin 23. tammikuuta asti.

Kaupungin vs. liikuntatoimenjohtajan Petri Ruotsalaisen mukaan kaupunki on aikeissa keskeyttää oman ohjatun liikunnan kahdeksi ja puoleksi viikoksi.

– Samaa suosittelemme seuroille.

Kaupungin oma koronanyrkki käsittelee asiaa tänään keskiviikkona kello 13, jonka jälkeen kaupunki antaa virallisen koronaohjeistuksensa.

Ruotsalainen tulkitsee eilen tiistaina kokoontuneen tilannekuvaryhmän suositusta niin, että myös ulkona tapahtuva ryhmäliikunta, jossa lähikontaktia ei voi välttää, on nyt syytä keskeyttää.

– Kaupunki suosittelee joukkueurheilun, kamppailulajien ja ryhmäliikuntojen tauolle menoa.

– Tapahtumissa täytyy noudattaa kokoontumisrajoitusta ulkonakin. Toisaalta Veiterä voi ottaa sunnuntain peliin yleisöä, mutta tapahtumajärjestäjän täytyy vastata terveysturvallisuudesta ja siitä, ettei kontakteja pääse syntymään.