Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsenon tekojääradan jäähdytyskone sammuu sunnuntaina: käsillä ovat viime hetket käydä luistelemassa ulkojäillä; hiihtämiseen sitä vastoin riittää vielä lunta

Luistelukausi lähenee loppuaan kaupungin ulkojäillä. Kaupunki sammuttaa tekojäiden koneet sunnuntaina 13. maaliskuuta. Tämän jälkeen esimerkiksi Joutsenon urheilukeskuksen tekojäärataa ylläpidetään luonnonjäänä, niin kauan kuin keliolosuhteet antavat myöten.

Liikuntatoimen kunnossapitopäällikkö Marko Siltamies arvioi, että nyt alkaa olla tämän talven viimeisiä päiviä käydä vielä ulkojäillä luistelemassa.

– Jo nyt auringonlämpö on sulattanut etenkin kiekkokaukaloita huonoon kuntoon, ja ennusteiden mukaan lämpötilakin on nousemassa vähitellen. Näin ollen jääalueiden käyttömahdollisuus alkaa olla lopuillaan, Siltamies sanoo kaupungin tiedotteessa.

Hiihtämiseen sitä vastoin on vielä hyvät mahdollisuudet.

– Tänä talvena satanut lumipeite on paksu, eikä se pääse sulamaan puhki ihan nopeasti. Pakkasten ansiosta latujen kesto näyttää tässä kohtaa hyvältä. Vielä on vaikea arvioida, kuinka pitkälle kevääseen hiihtolatuja saadaan kunnostettua, mutta tässä kohtaa näyttää, että hiihtokelejä on vielä jäljellä, Siltamies toteaa.

Ajantasainen tieto ulkoliikuntapaikkojen kunnossapitotilanteesta löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Ulkoliikuntapaikat/Liikuntapaikkojen-kunnossapitotilanne.