Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomas Tujulan kilpailu päättyi renkaan räjähdettyä: "Pyörähdin viisi kertaa vaakatasossa ympäri ja päädyin päin rengasvallia"

Joutsenolaislähtöisen rata-autoilijan Tuomas Tujulan kilpailu päättyi rengasrikkoon ja ulosajoon urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Endurance Cupin toisessa osakilpailussa Ranskassa viime viikonloppuna.

Kuusituntisen kilpailun Silver Cup -luokan voitosta taistelleen autokunnan matka päättyi rengasrikon seurauksena päin rengasvallia Tujulan ajovuorolla.

– Vasen takarengas räjähti varoittamatta radan nopeimpaan mutkaan sisälle käännettäessä. Se oli sitten tekemätön paikka. Pyörähdin viisi kertaa vaakatasossa ympäri ja päädyin päin rengasvallia.

– Hyvää tuuria kävi siinä, että ulosajoalue oli laaja, autoni vauhti ehti hidastua eikä se hajonnut osumasta kovin pahasti. Mutta jatkoon ei ollut enää asiaa. Jäimme rengasvalliin jumiin, Tujula kertasi tapahtumia lehdistötiedotteessa.

Sveitsiläisen Emil Freyn Racingin Lamborghinilla ajavaan kuljettajakolmikkoon kuuluvat Tujulan ohella Konsta Lappalainen ja Stuart White.