Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona sotki maantiepyöräilijä Juuso Jaatisen kevään – Italiassa kauden pääkilpailussa 9. heinäkuuta lähtöasetelmat ovat hyvät

Joutsenolaisen maantiepyöräilijän Juuso Jaatisen syksyn ja talvikauden hyvin kulkenut harjoittelu loi kovat odotukset kesän maantiekilpailuille. Ensimmäinen takaisku tuli kuitenkin kertausharjoitusten myötä.

– Sain selkeästi sisäilmaoireita, ja yhdessä fyysisen rasituksen laskemisen myötä toipumisessa meni muutama viikko. Sen verran seisoskelu ja kylmä sai aktiivisesti liikkuvan kropan sekaisin, Jaatinen harmittelee.

Pääsiäisviikonloppuna hän oli jo lähestulkoon lähtöviivalla Porissa, kun pikatesti näytti koronaa.

– Ikävä kyllä siinä sairastui sitten omien läheisten lisäksi myös reissussa ollut treenikaveri. Korona meni ohitse systemaattisesti, mutta kyllä se tylsytti keihään kärjen. Muutamat kisat keväällä menivät täysin penkin alle.

Koronasta jäi jälkitauti, johon Jaatisella on nyt lääkitys.

Kauden päätavoite Jaatisella on Dolomitisuperbike-kilpailu 9. heinäkuuta Italian Villabassassa. Dolomiittien maisemissa ajettavassa maastopyöräilykilpailussa on kiivettävää.

– Matkaakin on tarpeeksi. Toivottavasti kisa ei kestä kovin paljon viittä tuntia kauempaa. Lisämausteen kilpailuun tuo se, että minut nostettiin korkeimpaan lähtökarsinaan ammattilaisten kanssa. Vierestä lähtevät muun muassa maailmanmestari ja olympiavoittaja.

Jaatinen tietää pohjakuntonsa olevan hyvä.

– Takaa lähtee noin 2000 ajajaa, joten eiköhän sieltä tule hyvä myötätuuli ainakin kisan ensimmäiseen nousuun.