Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saimaan hiihtosuunnistusviikko alkaa loppiaisena Simpeleeltä – viikonloppuna kisataan Muukossa

Joutsenon Kullervo ja SK Vuoksi järjestävät yhdessä toisen kerran Saimaan hiihtosuunnistusviikon. SK Vuoksi järjestää Rautjärvellä Simpeleen keskustassa loppiaisena 6. tammikuuta kahdet sprinttikilpailut. Aamupäivän sprintti alkaa kello 10. Iltapäivällä ensimmäiset kilpailijat pääsevät matkaan kello 13:n jälkeen.

Sprinttikisan luonne on vauhdikas leveillä hiihtourilla tapahtuva suunnistus, jossa suoritusaika on noin 15 minuuttia.

Joutsenon Kullervo järjestää kisat Muukon Kimicircuit -radalla ja sen lähimaastoissa lauantaina 7. ja sunnuntaina 8. tammikuuta. Lauantaina kilpaillaan keskimatkoilla, ja suoritusaika on noin 25 minuuttia.

Sunnuntaina kisataan pidennetyllä keskimatkalla, jossa suoritusaika on noin 40 minuuttia. Lauantaina ensimmäiset kilpailijat lähtevät maastoon kello 10 ja sunnuntaina kello 11.

Hiihtosuunnistuksessa kilpailija etenee valmiiksi ajettuja uria pitkin omasta mielestään nopeinta reittiä rastilta toiselle. Uria on ajettu Muukon maastoon yli 40 kilometriä.

Ilmoittautuneita oli sunnuntaihin mennessä 293 eri puolelta Suomea. Mukaan on tulossa osanottajia myös Latviasta, Liettuasta ja Virosta.

Viime viikon sateet ovat saaneet urat jäisiksi, joten kilpailijoilta vaaditaan suunnistuksen lisäksi taitoa hallita sukset liukkailla ja epätasaisilla urilla.