Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korvenkylän kakkosluokkalaiset tutkailevat ruokaa ja ruokatutkaa – koululaiset kirjoittivat ruoka-aiheisen jutun Joutseno-lehden Uutisten viikon numeroon

Meillä on Korvenkylän koulun kakkosluokassa meneillään MOK-kokonaisuus. Se tarkoittaa, että opiskelemme kaikkea ruoka-aiheesta. Me ollaan tehty käsitöissä RuokaTutkan hahmoja.

Tutustuimme RuokaTutkan hahmoihin tietokoneilla. Kuunneltiin myös RuokaTutkan satu Ruokaniemen koulun jääkiekkokoitos. Nyt teemme myös kasvisjonohaastetta. Siinä piirretään ja leikataan erilaisia kasviksia, joihin on tutustuttu ja joita on haistettu tai maistettu. Lisäksi meidän koululla on ruokahävikkikampanja.

Se tarkoittaa, että jos joku haaskaa ruokaa, niin joutuu laittamaan rastin, ja se luokka, jossa on vähiten haaskattu ruokaa, saa palkinnoksi herkkupäivän.

Juuso Joona ja Hanna Koikkalainen Aholassa sijaitsevalta Tyynelän tilalta kertoivat perjantaina Teams-etäkokouksessa kaikkea kasveista esimerkiksi metsästä, pelloista ja viljasta. Hanna on valokuvaaja ja Juuso on agronomi ja maanviljelijä.

Esitimme kysymyksiä kolmelle kakkosluokkalaiselle:

Se luokka, jossa on vähiten haaskattu ruokaa, saa palkinnoksi herkkupäivän.

1. Mitä sinulle jäi mieleen Hannan ja Juuson opetustuokiosta?

2. Mitä pelloilla voi kasvattaa?

3. Mitä he kertoivat eläimistä?

Eddie pääkkönen:

1. He eivät käytä apulannoitteita.

2. Siellä voi kasvattaa rehua.

3. Lampaat auttavat metsiä.

Auri ikävalko:

1. Heillä käy lintuja.

2. Syyskauraa, rypsiä ja hernettä.

3. Heillä on kesäisin lintuja.

Onni kurttila:

1. Puiminen, traktoreita ja kyntäminen.

2. Heinää, ruista ja ohraa.

3. Lampaita, lintuja ja pupuja.

Tutustu hassuihin RuokaTutkan hahmoihin RuokaTutkan nettisivuilla, https://www.ruokatutka.fi/