Lukijan pyynnöstä | Kyllikki Piitulainen saattaa olla Joutsenon kuuluisin piranan keittäjä – joutsenolaisen perinneruuan ohjeet vaihtelevat emännän mukaan 21.9.2022 6:00 | Päivitetty 21.9.2022 14:37
Joutsenolainen Ari Lampinen sanoo metsistä löytyvän nyt isoa ja pientä marjaa – mustikkasadosta povataan erinomaista, ja muidenkin marjojen näkymät ovat lupaavat 26.7.2022 6:00 | Päivitetty 26.7.2022 10:56
Käsillä ovat viimeiset hetket hävittää kurtturuusu – näin erotat haitallisen vieraslajin muista ruusuista 31.5.2022 12:42
Hanhet popsivat Seppäsen tilalta jo keväiset kuminan oraat – silti toukotöiden aikaan viljelijän mieli on toiveikas 11.5.2022 6:10
Yhä useampi kasvattaa ruokaa itse – Maritta Anttonen jakaa tietoa ja innostaa puutarhaharrastukseen Imatran Puutarhan Ystävien puheenjohtajana 11.4.2022 6:05 | Päivitetty 11.4.2022 8:25
Kannattaisiko kasvikset viljellä itse ensi kesänä? Kaupunki on valmis kyntämään lisää viljelypalstoja, jos kysyntä kasvaa 2.4.2022 6:05
Joutsenolainen Jyrki Mattinen keskittää lannoituksen parhaille peltolohkoille, sillä lannoitepula uhkaa kevään kylvöjä 28.3.2022 6:05
Korvenkylän kakkosluokkalaiset tutkailevat ruokaa ja ruokatutkaa – koululaiset kirjoittivat ruoka-aiheisen jutun Joutseno-lehden Uutisten viikon numeroon 3.2.2022 6:05 | Päivitetty 4.2.2022 13:20
Koululounaalla syödään tänään pitkälti kotimaisia raaka-aineita – perunat saattavat olla jopa joutsenolaisia, mutta osa ruoasta tulee Ruotsista, Italiasta, Virosta ja tarkemmin määrittelemättömistä EU-maista 14.10.2021 10:30
Pääkirjoitus | Kuivuus näkyy kaikessa, viljanpuinti alkoi ennätysaikaisin 28.7.2021 14:00 | Päivitetty 28.7.2021 15:17
Paikalliset herkut ehtivät juhannuspöytään, vaikka toukotyöt venyivät myös Joutsenossa kesätöiksi: "Oman viljelysurani aikana eivät näin pahasti ole toukotyöt aiemmin viruneet" 23.6.2021 6:00